week 10 week 12
Menu
11 weken zwanger 11 weken zwanger
11
loopt van dag 77 tot 84, dit is je 12e zwangerschapsweek
10 gram
5,5 centimeter

Mijn groei

jongen of meisje?

Ben ik een jongen of een meisje? Dat stond vanaf het begin al vast, maar nu worden mijn geslachtshormonen gevormd. Verder heb ik al een geraamte en zit in mijn kaak al het begin van mijn melkgebitje.

Mijn mama

even ontspannen

Je bent 11 weken zwanger en zit nog in het eerste trimester van je zwangerschap. Deze eerste drie maanden van je zwangerschap zijn erg bijzonder en dat niet alleen omdat de baby zo hard groeit (nooit meer in het leven groei je zo hard), maar ook dat juist in deze tijd in je eigen lichaam de grootste veranderingen plaatsvinden. Je bereidt je lichaam voor om de baby helemaal tot het eind te kunnen dragen. Je hebt dus heel wat werk te verzetten die eerste maanden en dat kost bergen energie. Niet zo gek dus dat je soms doodmoe bent.

Geef gewoon lekker toe aan de vermoeidheid, zoveel het kan en verwen jezelf met bijvoorbeeld een filmpje. Een erg leuke die we je kunnen aanraden is "Morrison krijgt een zusje". In deze Nederlandse film is de 8-jarige Morrison bang voor zijn plekje in het gezin als blijkt dat hij een zusje krijgt. Een heerlijke en ontroerende film! Wil je liever humor? Dan is "What to expect when you're expecting" een echte aanrader!
Of je nu wegdroomt in een goed boek, een film kijkt of een boswandeling gaat maken, maakt niet uit. Doe datgene wat je fijn vindt om te ontspannen.

mama

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images

De mooiste ervaringen

"Moe, maar bergopwaarts. Rustig aan doen is lastig met een 5e kindje, maar gelukkig kracht van boven. "Geef ons heden ons dagelijks brood" "
Grettle
"Moe, maar bergopwaarts. Rustig aan doen is lastig met een 5e kindje, maar gelukkig kracht van boven. "Geef ons heden ons dagelijks brood" "
Grettle
"Moe en ontzettend veel honger! Zin in de termijnecho"
Linda
"Mo"
LInda
"Mo"
LInda
"11,5 week. Lig al een week in bed helaas te moe/ misselijk om eruit te komen. Accupunctuur helpt. Dus hopelijk snel beter"
Nina
"Dit is mn 2e. Al een klein buikje, bizar! Moe en geen puf. Volgens VK ook een lage bloeddruk. Maar mag absoluut niet klagen. Super gelukkig!"
Sam
"Paar dagen onwijs misselijk. Vandaag iets minder. Broeken worden strakker. Rust nemen is lastig met dochter van 2.5 jaar. Doe m'n best :)"
Marjolein
"Ineens erg misselijk en braken bij 11 weken, ook erg moe "
Saskia
"Ik ben 11 dagen en 4 dagen zwanger, weinig klachten maar wel ontzettend moe en passief"
Ilse
"Moe moe en nog eens moe. Nog steeds last van HG hoop elke week dat het minder wordt. Sterkte iedereen !"
Gg
"Enorm moe, nog steeds misselijk, draaierig en er komt niks uit mijn handen. Ik ben blij als ik tussendoor lekker een tukkie kan doen."
Melissa
"11 weken! Straks de termijnecho. Helaas heb ik HG dus de misselijkheid zal niet snel verdwijnen, hopelijk wel minderen. Buik groeit flink :)"
Mandy
"Erg moe en lamlendig. Snel overprikkeld. Geen last van misselijkheid gehad. "
Maaike
"Heel moe, pijnlijke borsten, misselijk, afkeer tegen bepaald voedsel, sterke reuk en soms humeurig 😜"
Jen
Deel deze pagina op:
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.