Menu
Menu

Idee & inspiratie

Originele manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Samen wachten jullie in spanning. En dan geeft de zwangerschapstest aan dat je zwanger bent! Een enorm gelukkig gevoel overspoelt jullie. Het liefst zou je dit meteen van de daken schreeuwen. Wanneer je het aan je omgeving vertelt, is helemaal aan jullie. Maar zodra jullie besluiten het te vertellen, wil je ze natuurlijk verrassen! Wij helpen je met originele ideeën.

Bijzonder lekker

Bekendmaking 1

Een doos bonbons, taartjes of iets anders lekkers krijgen is natuurlijk altijd leuk. Dit wordt extra lekker wanneer er een bijzondere boodschap bij zit, zoals bij het volgende idee. Verstop aan de binnenkant van bijvoorbeeld een doosje bonbons een boodschap waarin jullie vertellen dat jullie in verwachting zijn. Het kan zijn dat het even duurt voordat het kwartje valt, maar des te leuker om het gezicht te zien van degene die dit bijzonder lekkere cadeau ontvangt!

Een verborgen verrassing

Bekendmaking 2 Bekendmaking 3 Bekendmaking 4

Een verborgen boodschap maakt de verrassing nog groter. Laat bijvoorbeeld een gebaksbordje bedrukken met het geweldige nieuws en vraag of je familie gezellig langskomt om een stukje taart te eten. Zodra ze de taart op hebben, zien ze de bijzondere boodschap op het bordje staan. Of laat een puzzel maken of een kaart waarbij je het bericht moet open krassen. Het lijkt een ‘simpel’ gebakje of een kleinigheidje, maar er zit een heel groot cadeau in verborgen!

Een broertje/zusje

Natuurlijk is een tweede, derde of vierde kindje net zo bijzonder als een eerste. Het leuke is dat je voor de bekendmaking iets bijzonders kunt doen met je andere kindje(s). Zet je kindje bijvoorbeeld op de foto met een bordje met een leuke tekst dat een hint geeft dat jullie nog een kindje verwachten. Of denk aan een afbeelding waar je kindje een checklist afvinkt. Het laatste vinkje is ‘Grote broer worden’. Deze leuke foto kun je delen op social media of als kaartje laten afdrukken en aan je ouders geven.

Aan je vrienden vertellen

Bekendmaking 5

Een nieuw familielid is natuurlijk al een cadeautje, maar zeker ook wanneer een van je beste vrienden een kindje verwacht! Ook hiervoor hebben we een aantal creatieve ideeën om het te vertellen. Maak bijvoorbeeld een advertentie waarin je schrijft dat je op zoek bent naar een oppas vanaf de datum dat jij bent uitgerekend. Of probeer het aan te kondigen tijdens een spelletjesavond. Leg met Scrabble allemaal woorden die een hint geven naar een zwangerschap (voor de gevorderde scrabbelaar) of speel ‘Wie ben ik’ en laat je partner een kaartje op jouw hoofd plakken met ‘mama’ of ‘toekomstige mama’ als je de hint iets duidelijker wilt overbrengen. Verbaasde gezichten gegarandeerd!

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Heb jij nog een super origineel idee die hier niet mag ontbreken? Neem gerust contact met ons op en laat het ons weten.

4 submarine Leestijd: 4 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.