Menu
Menu

Idee & inspiratie

Een babynaam bedenken

Jullie hebben vast al nagedacht over een mooie naam voor jullie kindje. Misschien hebben jij en je partner er zelfs al langer een in gedachten of komen jullie er juist niet uit. Het kan erg lastig zijn om een naam te bedenken waar jij en je partner beide verliefd op zijn én blijven. Wij hebben een aantal tips voor je.

Schrijf ze op

Schrijf alle namen die jij en je partner leuk vinden op en vul dit lijstje steeds aan. Soms bedenken jullie er een die hartstikke leuk lijkt, maar tegenvalt als deze later nog eens wordt teruggelezen.

Hoe bedenken jullie een leuke babynaam?

Online zijn er tal van sites te vinden met leuke babynamen, zoals de gelijknamige site babynamen. Op Babynamen top 100 vind je de top 100 namen voor zowel jongens als meisjes. Ook kun je dit van voorgaande jaren bekijken en de top 100 in andere landen. Een ander idee is om op sites van geboortekaartjes te kijken, de voorbeelden bevatten vaak hele leuke namen! Bovendien zijn er heel veel boeken te vinden waar je inspiratie uit kunt halen.

Waar moeten jullie op letten?

Een leuke naam bedenken is één, maar het is ook verstandig om een aantal dingen te checken en te beslissen. Betekent de naam iets in een andere taal? En laten jij en je partner jullie kindje dopen? Vaak is een doopnaam een vernoeming naar (groot)ouders of andere personen die belangrijk voor jou en/of je partner zijn, maar hier zijn jullie natuurlijk volledig vrij in. Wat voor achternaam krijgt jullie kindje? Tegenwoordig kun je kiezen van wie hij of zij de achternaam gaat dragen. Informeer bij jouw Gemeente naar de mogelijkheden hiervan. En niet onbelangrijk; hoe klínkt de gekozen babynaam bij de achternaam? Schrijf de naam een aantal keer op, zodat jullie eraan kunnen wennen. Wanneer alles klopt en jullie de naam prachtig blijven vinden, is hij perfect!

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.