week 22 week 24
Menu
23 weken zwanger 23 weken zwanger
23
loopt van dag 161 tot 168, dit is je 24e zwangerschapsweek
500 gram
30,5 centimeter

Mijn groei

navelstreng

Sinds kort heb ik de navelstreng ontdekt die mij met jou verbindt. Wat bijzonder is dat, hè! Ik knijp er wel eens in, maar dat is verder niet gevaarlijk hoor. Hij is zo stevig, daar merkt 'ie niets van. Ook tijdens het spelen in je buik heb ik er geen last van daar is 'ie lang genoeg voor. Als ik straks geboren ben, is de navelstreng net zo lang als ik!

Mijn mama

ongemakkelijk

Mooi zeg, je bent 23 weken zwanger! Hopelijk gaat het goed met je en heb je weinig last van kwaaltjes. Een zwangerschapskwaaltje waar je je misschien wat ongemakkelijk bij kan voelen, is de vorming van aambeien. Ze kunnen aan de buiten- en aan de binnenkant van je anus zitten en verdwijnen (meestal) weer na de bevalling. Verlicht de last een beetje door vezel- en vochtrijke voeding te eten waardoor je ontlasting zacht blijft en pers zo min mogelijk mee. Blijf je last houden? Vraag bij de apotheek om een miniklysma of om een aambeienzalf.

mama

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images

De mooiste ervaringen

"Ik voel me prima alleen last van zwangerschap ( SI probleem me achter rug aan linker kant ) ik kan zo genieten van bewegen in me buik"
N
"Ik voel me prima alleen last van zwangerschap ( SI probleem me achter rug aan linker kant ) ik kan zo genieten van bewegen in me buik"
N
"Kleine mannetje beweegt vol op, ook aan de buitenkant duidelijke zichtbare bewegingen. Los van moe en snachts rugpijn, mag ik niet klagen!"
Evelien
"Ik voel me goed, baby trappelt lekker rond, wel wat last last van maagzuur nu."
T
"Bijna 24 weken alweeer. Helaas heel erg pijn in mijn voeten als ik langer dan 10 min. sta of wandel. Hoop dat dit nog overgaat."
Margo
"23 weken en kleine mannetje wordt steeds actiever. Hij is sterk en aan de grote kant. Helaas heeft papa hem nog niet kunnen voelen. Hopelijk"
Margo
"Zo lief om haar te voelen en zelfs aan de buitenkant het getrappel te zien! Ook leuk voor pappa. En wat is ze toch actief.."
R
"Vandaag 23 weken!! Ik voel onze kleine meid steeds meer en duidelijker trappelen! Papa heeft haar gister voor het eerst gevoeld!"
Monique
"Spannend in deze corona tijd..."
Mickey
"Finally I have felt the baby in my bump this week! It moves a lot!"
Lesley
"23 weken. Kleine meisje is erg actief en trappelt enorm. Vrind heeft voor het eerst mogen voelen en zien. Zo mooi. Last van stuitje soms.. X"
Marjolein
"Onze kleine jongen groeit goed en is al heel sterk! We kunnen je al een aantal weken ook aan de buitenkant zien en voelen bewegen"
Saar
"Buik groeit iedere dag en viel ons mannetje goed. Heel bijzonder"
Tina
"23 weken zwanger van onze twins! Me buikje groeit goed en de baby's bewegen erg veel! Papa heeft jullie vorige week al een keer mogen voelen"
XJ
"23+4 zwanger van een jongen en een meisje...ze dansen regelmatig de samba in mijn buik en dat is goed te zien en te voelen!Buik groeit enorm"
Nienke
Deel deze pagina op:
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.