week 7 week 9
Menu
8 weken zwanger 8 weken zwanger
8
loopt van dag 56 tot 63, dit is je 9e zwangerschapsweek
0 gram
2 centimeter

Mijn groei

wat wel en wat niet?

Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je 8 weken zwanger bent, maar waar je ook de rest van je zwangerschap rekening mee moet houden. Er wordt wel eens gezegd dat je tijdens de zwangerschap moet eten voor twee. Ergens klopt dat wel, maar dan gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit van wat je eet. Voeding is ontzettend belangrijk in de zwangerschap. Eet dus niet te veel of te weinig, maar eet vooral gezond. Belangrijk om te eten zijn: zo’n 2x per week vette vis (haring, zalm of sardines) en 400 ml melk(producten). Rauw vlees, kaas gemaakt van rauwe melk (lait cru), voorverpakte gerookte vis, roofvis en orgaanvlees kun je beter laten staan.

Mijn mama

bel de verloskundige

Nu je 7 weken zwanger bent, is het een goed moment om de verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt te bellen om een afspraak te maken voor de eerste controle. Alleen als er geen verloskundige in jouw woonplaats is gevestigd, mag de huisarts je begeleiden. Dit is zo geregeld met de ziektekostenverzekeraars. Bij de eerste controle zal er een aantal vragen aan je gesteld worden. Vragen die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn: Is het je eerste zwangerschap? Wanneer was je laatste menstruatie? Komen er bepaalde ziektes of aangeboren afwijkingen in jouw familie of die van jouw partner voor? Schrijf alvast het een en ander voor je zelf op en neem daarbij ook de vragen mee die jijzelf voor de verloskundige hebt.

mama

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images

De mooiste ervaringen

"Ik voel me goed! Het is mijn 1e zwangerschap dus alles is nieuw en spannend maar ik mag van geluk spreken dat ik verder nergens last van heb"
Bobby
"Deze week weer heel erg moe, slaap slecht. "
Lisette
"Deze week weer heel erg"
Lisette
"Verder niet misselijk, alleen als ik te lang niks eet. Veel honger en snel moe! Ook al flink verschil in mijn borsten te merken haha"
Nikki
"Vandaag precies 8 weken! Komende weken de eerste echo, zo spannend! Dan pas echt het besef denk ik, en hopen dat het er goed uit ziet!"
Nikki
"Super misselijk de hele dag spugen, vermoeid, verdrietig. Heftiger dan 1e zwangerschap "
Jo
"8 weken en 1 dag zwanger van de 1e. Heel erg moe en misselijk als ik niet optijd eet"
Lisanne
"1e miskraam was met 8+4, het is raar om precies te weten hoe het vruchtje er in mijn buik nu uitziet. Zo volmaakt al!"
Linda
"Vandaag 8 weken zwanger van de eerste! :) Moe, rommelende darmen en weinig eetlust. "
Cindy
"Op basis van dit bericht haring gegeten. Las ik later dat dit door het voedingscentrum wordt afgeraden. Ook de haring moet eerst verhit word"
Ellen
"De misselijkheid is deze week begonnen en lijkt met de dag erger te worden. Ben vaak moe en niet lekker in mijn vel. Maar wel heel erg blij!"
Diana
"Vandaag ben ik 8.2 dagen zwanger en hele dag door misselijk en heel erg moe ik moet nog eventjes wachten op mijn eerste echo die is over 2w"
Sharon
"Net eerste echo gehad. Mooi het hartje zien kloppen. Nog steeds erg moe en misselijk. Overdag heb ik het vaak koud en 's nachts te warm..."
T.
"Heel erg vermoeid, misselijkheid de hele dag door. Gelukkig <3"
Ra
"Vaak misselijk en totaal geen trek in warm avond eten. Het warme weer zal vast niet meehelpen. Maar geeft niks, veel te happy :) "
W.
Deel deze pagina op:
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.