Menu
Menu

Tijdens de zwangerschap

Veranderende geur en smaak

Je reuk- en smaakvermogen kunnen tijdens de zwangerschap veranderen. Ineens snak je naar een bepaald product, terwijl je dit voorheen nooit hebt ervaren. Naast jouw veranderende smaak, wordt de smaak van je kindje in de buik ook al ontwikkeld.

Jouw geur en smaak

Doordat tijdens de zwangerschap je smaak sterker is en je reukvermogen beter, kan het zijn dat je een bepaald product ineens niet meer lust. Zoals bijvoorbeeld koffie. Voorheen dronk je dit misschien dagelijks en nu maakt het je misselijk. Waardoor dat komt is niet helemaal duidelijk. Een deel heeft te maken met de verandering van je hormoonhuishouding. Volgens Dr. William E. Schweizer, arts in het NYU Langone Medisch Centrum in de Verenigde Staten, is een mogelijke oorzaak dat je geuren beter opneemt, omdat je bloedvaten verwijden tijdens de zwangerschap.

De smaak van je kindje

Uit onderzoek is gebleken dat de smaakontwikkeling van je kindje al begint in de buik. Rond de 12 weken heeft je kindje al smaakpapillen. Hij of zij leert alvast wennen aan de verschillende smaken en ontwikkelt een voorkeur voor datgeen hij of zij het vaakst proeft. Wanneer jij veel verschillende producten eet, laat je jouw kindje aan verschillende smaken wennen. Een extra reden om tijdens je zwangerschap gezond en gevarieerd te eten!

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.