Menu
Menu

Kwaaltjes

Misselijkheid tijdens de zwangerschap

Misschien ben jij een van de gelukkige en heb je nergens last van. Maar grote kans dat je je in de eerste periode van je zwangerschap misselijk voelt. Dit kan komen door de aanmaak van het zwangerschapshormoon hCG. Geen pretje!

Gevolgen van misselijkheid

Sommige vrouwen zijn zo misselijk dat ze afvallen en zijn daardoor bang dat het kindje niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Over het algemeen is wat gewicht verliezen niet gevaarlijk voor je kindje. Moeder natuur heeft ons lichaam en het proces zo gemaakt, dat je voldoende reserves hebt om je kindje te kunnen blijven voeden.

Wat kun je ertegen doen?

Je verlicht dit vervelende gevoel door voordat je opstaat iets lichts te eten zoals bijvoorbeeld een cracker of beschuitje. Bovendien is het aan te raden om meerdere keren per dag kleine beetjes te eten in plaats van grote maaltijden. Je merkt zelf welke voeding je het beste kunt verdragen. Een goed voorbeeld tegen milde klachten is gember. Drink bijvoorbeeld je thee met een paar schijfjes verse gember. Als je veel last hebt van misselijkheid, kun je je huisarts vragen om iets voor te schrijven.

Zwangerschapshormoon hCG

Het zwangerschapshormoon hCG kan zorgen voor misselijkheid, zoals we hierboven noemden. Maar dit hormoon kan ook voor iets heel moois zorgen! In de urine van pril zwangere vrouwen is het hCG-hormoon aanwezig en van dit hormoon worden medicijnen gemaakt die voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen van onschatbare waarde zijn. Door je aan te melden bij Moeders voor Moeders kun je deze wensouders helpen hun kans op een zwangerschap te vergroten en kun je je geluk delen. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website van Moeders voor Moeders.

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.