Menu
Menu

Kwaaltjes

Gevoeliger voor infecties

Tijdens de zwangerschap ben je vatbaarder voor een infectie dan normaal. Het is daarom verstandig extra op je hygiëne te letten, op het koel bewaren van voedingsmiddelen en op het goed doorkoken of bakken van vlees, vis en kliekjes. Heerst er een infectieziekte in je omgeving? Wees dan wat alerter dan anders.

Waarom moet je extra opletten?

Niet alle infecties zijn gevaarlijk wanneer je zwanger bent, maar het is wel verstandig om extra goed op te letten, voor je eigen gezondheid en die van je kindje. Een verkoudheid kan bijvoorbeeld geen kwaad, terwijl de waterpokken of rodehond wel gevaarlijk kunnen zijn als je zwanger bent.

Wat kun je doen?

Het regelmatig wassen van je handen, zeker voor en na het bereiden van voedsel, na een bezoekje aan het toilet en na het verschonen van luiers, helpt om de kans op infecties te verkleinen. Was verse producten van tevoren altijd onder stromend water, ook als er staat aangegeven dat ze al gewassen zijn. Zorg dat vlees, vis en schelpdieren verhit zijn tot ze goed gaar zijn en eet geen rauwe vlees- of viswaren. Ga je in de tuin werken? Gebruik dan tuinhandschoenen. Vermijd ook contact met zand uit de zandbak. En het verschonen van de kattenbak, dat mag je even aan iemand anders overlaten.

 

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.