Menu
Menu

Tijdens de zwangerschap

Veiligheid op je werk

Ook tijdens je zwangerschap wil je graag veilig je werk kunnen doen. Bekijk rustig of er eventuele gevaren voor je op het werk aanwezig zijn en geef dit tijdig aan.

Overleg

Word je blootgesteld aan bepaalde trillingen, straling of chemische stoffen, heb je fysiek zwaar werk of werk je in ploegen? Overleg dan even met je werkgever hoe jullie dit het beste kunnen aanpakken, zodat de veiligheid van jou en je kindje altijd voorop blijft staan.

Maatregelen

Mocht er onverhoopt een onveilige situatie op het werk zijn, dan dient de werkgever maatregelen te nemen of, als dat niet kan, je ander werk aan te bieden of vrij te geven. Als je twijfelt over de veiligheid van je werk, kun je bij je werkgever de risico-inventarisatie en evaluatie opvragen (RI&E). Daarin staat wat de risico’s zijn en waaraan werknemers binnen het bedrijf blootstaan en wat eraan gedaan kan worden. Ook kun je je voor advies wenden tot de arbodienst, de bedrijfsarts, de ondernemingsraad of de vakbond. Bovendien vind je op de website van het RIVM uitgebreide informatie over je zwangerschap in combinatie met je werk.

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.