week 29 week 31
Menu
30 weken zwanger 30 weken zwanger
30
loopt van dag 210 tot 217, dit is je 31e zwangerschapsweek
1300 gram
38 centimeter

Mijn groei

sterke darmen

Weet je dat ik inmiddels al zo'n 38 centimeter ben? Het gaat hard, he! Op dit moment krijgen mijn oren hun vaste vorm. En de haartjes die ik rond week 15 kreeg, vallen er nu bijna allemaal af. Dat komt in het vruchtwater terecht en dat drink ik dan weer op. Dat klinkt misschien een beetje vies, maar het is juist goed! Zo worden mijn darmen namelijk alvast getraind.

Mijn mama

voorbereidingsweeën

Jouw zwangerschap telt 30 weken en misschien heb je al kennis gemaakt het met fenomeen ‘harde buiken’. Wist je dat dit een voorbereiding is op de bevalling van straks? De spieren van je baarmoeder trekken af en toe even samen en dat geeft het gevoel van een harde, strakke buik. Je kindje merkt hier niets van, maar als je er regelmatig last van hebt, is het handig om het even te laten checken door de verloskundige. Waarschijnlijk ben je dan te druk.

mama

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images

De mooiste ervaringen

"30wk, voel me goed, wel meer vermoeid (ook door de grote zus!) en buik gaat in de weg zitten"
Anouk
"net groeiecho gehad. Baby kleiner dan gemiddeld, maar dat was onze jongste toen ook en bij geboorte heel gemiddeld met 3580g."
Tanja
"Precies 30 wk-en! Voel me energiek, maar moet ook rustiger aan doen. Helaas suiker en ons meisje loopt 1 week achter in de groei.l"
Rachel
"Druk getrappel, soms een dagje even rustiger aan. 30+1... Wat ben ik benieuwd naar je! "
Rvl
"30+6 nog 3 weekjes werken dan verlof. Kleine zit qua groeicurve helemaal netjes op gemiddelde. Gaat goed"
Mariska
"30weken zwanger van ons meisje! Regelmatig speelkwartier in mn buik, onwijs gezellig! Wel snel moe, dus middagdutjes zijn welkom!"
Shanice
"Voel me goed. Wel wat moe. Onze vorige zwangerschap helaas niet goed gegaan bij 41 weken. Dus nu het einde nadert loopt de spanning op."
Ellis
"Vandaag 30 weken en 5 dagen zwanger van onze tweeling jongen en meisje."
Ellis
"Bijna 30 wk. Energie, maar snel moe. 3D was prachtig. Veel bewegen en getrappel elke dag, je wordt steeds sterker. Nog 4 wkn werken!"
Marjolein
"Schoppen kan je als de beste en vooral als ik lekker wil slapen. Je grote broer en zus kunnen niet wachten tot je er bent."
Sabine
"Mannetje beweegt er flink op los soms! Ik ben best snel moe (heb nog een zoontje van 3 jaar rondlopen) maar verder voel ik me goed!"
Cindy
"30+1 uit de groeiecho ben je groot en al 1700gram, zal je van je papa hebben! Lief meisje, we kijken naar je uit!"
Carmen
"Ik voel mij goed, slapen wordt wat lastiger en veel last van vocht in de benen. De baby beweegt volop, blij dat het zo goed gaat :)"
Mandy
"Wat een beweeglijk mannetje, heerlijk! Voel me nog hartstikke fit. Alleen last van m'n stuitje met opstaan en gaan zitten."
BvdB
"30+1 lekker beweeglijk mannetje, blij dat je het goed doet. Spannend aangezien we je zusje vorig jaar verloren bij vroeggeboorte 20+1 week"
Saskia
Deel deze pagina op:
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.