Menu
Menu

Kwaaltjes

Pre-eclampsie?

Pre-eclampsie is een ernstige vorm van hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap, die gepaard kan gaan met lichamelijke klachten. Het staat in de volksmond ook wel bekend als zwangerschapsvergiftiging.

Klachten

Je hebt pre-eclampsie als je een bloeddruk van 140/90 of hoger hebt en eiwit in de urine. Klachten die kunnen wijzen op pre-eclampsie zijn in eerste instantie hetzelfde als bij het HELLP-syndroom. Dit kan bestaan uit hoofdpijn, een bandgevoel rond de maag, bovenbuikpijn of misselijkheid, tintelende vingers, slecht zien of flikkeringen voor de ogen, veel vocht vasthouden en minder leven voelen. Heb je een of meer van deze klachten? Neem dan contact op met je verloskundige. De ernst kan per persoon erg wisselen. De een heeft bijna geen klachten, terwijl de ander in korte tijd erg ziek wordt. Wel is belangrijk om dit goed in de gaten te houden.

1 submarine Leestijd: 1 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.