Menu
Menu

Kwaaltjes

Kuitkrampen

Nachtelijke kuitkrampen zijn een vervelende zwangerschapskwaal. Bijna de helft van de vrouwen krijgt last van kuitkrampen tijdens de zwangerschap. Wij vertellen je wat je hieraan kunt doen.

Waar komt het vandaan?

Er is geen duidelijke oorzaak waar kuitkrampen vandaan komen, maar het kan een combinatie van factoren zijn, zoals een tekort aan mineralen en zouten, een verstoorde doorbloeding of onvoldoende beweging. Een andere oorzaak kan zijn dat er meer gewicht op je benen komt, waardoor je spieren harder moeten werken.

Wat kun je ertegen doen?

Er is een aantal dingen dat je kunt doen om kuitkrampen (proberen) te voorkomen. Slaap bijvoorbeeld op je linkerzij, op deze manier is je doorbloeding naar je benen het beste. Probeer zo min mogelijk met je benen over elkaar te zitten. Doe je dit toch, wiebel dan met je voet en span af en toe je kuit aan. Wat ook kan helpen is het drinken van voldoende water, genoeg blijven bewegen en een warm bad nemen voordat je gaat slapen.

Voel je de kramp toch opkomen? Het beste wat je dan kunt doen is de kuitspier te rekken door je tenen naar je toe te trekken, je kuitspier te masseren of een rondje te lopen.

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.