Menu
Menu

Kwaaltjes

Blaasontsteking

Tijdens je zwangerschap ben je gevoeliger voor een blaasontsteking dan normaal, maar het is ook lastiger te herkennen. Je moet bijvoorbeeld al vaker plassen. Doordat de urineleiders wijder openstaan en de blaaswand wat slapper is, heb je meer kans een blaasontsteking op te lopen.

Laten onderzoeken

Pijn bij het plassen is een reden om je urine te laten onderzoeken door de huisarts. Als je inderdaad een blaasontsteking hebt, krijg je antibiotica voorgeschreven. Meld dit altijd even bij je gynaecoloog of verloskundige. Daarnaast is het goed om veel te drinken, zodat je de ontsteking er het snelst ‘uit plast’. Geef wel aan dat je zwanger bent, dan krijg je medicijnen die niet schadelijk zijn voor de baby.

Het is belangrijk dat je de kuur helemaal afmaakt, want een blaasontsteking kan een ontsteking in de nieren worden als je deze niet goed herkent en behandelt. Als je pijn in je rug krijgt of koorts, ga dan onmiddellijk naar de huisarts of gynaecoloog. Je zou dan nierbekkenontsteking kunnen hebben. Dat is een risico voor een vroeggeboorte. Ga dus zorgvuldig met een blaasontsteking om en raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts of verloskundige.

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.