Menu
Menu

Gezondheid

Zwangerschapsgym en -yoga

Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling, zowel mentaal als fysiek. Zwangerschapsgym en -yoga kunnen je hierbij helpen. Fysieke oefeningen helpen je om soepel en sterk te blijven tijdens én na je zwangerschap. Bovendien leer je oefeningen die bijdragen aan de mentale voorbereiding op de bevalling.

Zwangerschapsgym

Je lichaam krijgt veel te verduren tijdens de zwangerschap. Bij zwangerschapsgym leer je verschillende technieken om je bekken te versterken, je houding te verbeteren en hoe je het beste de weeën kunt opvangen. De oefeningen bij zwangerschapsgym kunnen bovendien helpen om zwangerschapskwaaltjes als rugpijn en bekkenklachten te verlichten. Daarnaast leer je bij zwangerschapsgym veel over jouw zwangerschap, de bevalling en de periode hierna. Vragen als ‘Wat gebeurt er met mijn lichaam’ en ‘Wat zijn de gevolgen van de (hormonale) veranderingen tijdens de zwangerschap’ komen aan bod. Doordat het in groepsverband wordt gegeven, kun jij jouw ervaringen met andere vrouwen delen die ook zwanger zijn en doe je wellicht leuke contacten op! Wanneer je eventueel geïnteresseerd bent in zwangerschapsgym is het verstandig om je tijdig te oriënteren. Kijk wat bij jou in de buurt de mogelijkheden zijn of vraag het na bij je verloskundige.

Zwangerschapsyoga

Meer dan bij zwangerschapsgym is zwangerschapsyoga gericht op dat wat je binnenin je lichaam voelt en ervaart. Je leert je eigen grenzen kennen. Zwangerschapsyoga zorgt voor een rustmomentje, voor zowel jezelf als voor je kindje. Je leert bewust contact te leggen met je kindje en het helpt je om meer vertrouwen in jezelf en in de zwangerschap te krijgen. Je leert verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken, waardoor je je mentaal rustig voelt. Net als bij zwangerschapsgym, leer je ook bij yoga verschillende technieken om je bekken te versterken, je houding te verbeteren en hoe je de weeën het beste kunt opvangen. Daarnaast helpen de yogahoudingen je spieren krachtig te houden. Naast het feit dat het goed is om tijdens de zwangerschap in beweging te blijven, brengen zwangerschapsgym en -yoga vele voordelen met zich mee. Je leert veel over je zwangerschap, je spieren en bekken blijven soepel, je kunt even ontspannen en je doet leuke contacten op.

3 submarine Leestijd: 3 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.