Menu
Menu

Gezondheid

Extra foliumzuur slikken

Als je zwanger bent, is het verstandig om extra goed op je voeding te letten. Daarnaast is het belangrijk om dagelijks 400 microgram extra foliumzuur te nemen vanaf 4 weken voor de bevruchting tot en met 10 weken na de eerste dag van de laatste menstruatie. In het verdere verloop van de zwangerschap blijft de behoefte aan foliumzuur verhoogd. De Gezondheidsraad adviseert dit niet voor niets.

Wat doet Foliumzuur voor jou en je kindje?

Foliumzuur (B11) speelt een belangrijke rol bij de vroege ontwikkeling van je ongeboren kindje en heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces en de weefselgroei die al vanaf de eerste dag na de bevruchting beginnen. Foliumzuursuppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Een lage folaatstatus van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van een open ruggetje bij de zich ontwikkelende foetus. 

Waar zit het in?

Van nature zit foliumzuur in broccoli, stevige bladgroenten (zoals boerenkool of spinazie), volkorenbrood, peulvruchten, sinaasappelsap en noten. Omdat het voor zwangere vrouwen bijna niet mogelijk is de gewenste hoeveelheid foliumzuur via de voeding binnen te krijgen, is het advies van de Gezondheidsraad om een supplement foliumzuur te gebruiken tot en met 8 weken na de eerste dag van de laatste menstruatie.

In het verdere verloop van de zwangerschap blijft de behoefte aan foliumzuur verhoogd. Foliumzuur ondersteunt de ontwikkeling van de baby en draagt bij aan de vorming van placenta en de rode bloedcellen.

Zo kun je kiezen voor een multivitamine zoals Compleet Zwanger van Davitamon. Deze bevat een combinatie van vitamines en mineralen met onder andere de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 400 microgram extra foliumzuur en 10 microgram vitamine D3. Davitamon Compleet Mama is een aanvulling op je voeding en speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder.

 

KAG-nr. 24-1022-4156

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.