Menu
Menu

Praktische zaken

Inknippen

Zoals je waarschijnlijk weet, bestaat er een kans dat je bij de bevalling moet worden ‘ingeknipt’, om te voorkomen dat je inscheurt.

Waarom inknippen?

Inknippen wordt ook wel episiotomie genoemd. Het kan dat dit nodig is om de vaginaopening groter te maken, zodat je kindje meer ruimte krijgt om geboren te worden. Een andere reden kan zijn om te voorkomen dat je inscheurt. Bij een zuurstoftekort bij je kindje, een stuitligging of een vacuümbevalling kan er ook voor een knip gekozen worden.

Hoe werkt het?

In de meeste gevallen krijg je tijdens een perswee een knip. Dit vertellen ze je natuurlijk wel, maar je gedachten zitten op dat moment waarschijnlijk volledig bij de wee, waardoor je het niet eens heel erg zult merken.

Kans verkleinen

Je kunt de kans dat je moet worden ingeknipt van tevoren verkleinen door nu al regelmatig de huid tussen je vagina en je anus te masseren. Daar is zelfs speciale crème voor.

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.