Menu
Menu

Praktische zaken

De eerste controle bij de verloskundige

De eerste controle is altijd spannend en kan veel vragen met zich meebrengen. Je zit in het begin van je zwangerschap en weet misschien nog niet goed wat je allemaal kunt verwachten. Wanneer moet je nu een afspraak gaan maken en wat wil je allemaal weten.

Een verloskundigenpraktijk bellen

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact opnemen met een verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt. Misschien vind je het fijn om in je omgeving rond te vragen wat de ervaringen van anderen zijn. Zo kun je wellicht beter een keuze maken wanneer er meerdere praktijken bij jou in de buurt zitten.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de eerste afspraak zal de verloskundige uitgebreid de tijd nemen om jou te leren kennen. Ze zal je enkele vragen stellen over onder andere je laatste menstruatie, je medische achtergrond en eventuele erfelijke ziekten die in jouw familie of de familie van je partner voorkomen. Het is daarom handig als je partner hier ook bij aanwezig is. Bovendien zal de verloskundige bij deze eerste afspraak bloed afnemen. Dit wordt standaard onderzocht waarna de bloedwaarden bepaald worden. Met behulp van deze uitslag kan jouw zwangerschap zo optimaal mogelijk begeleid worden en dat is toch een prettige gedachte!

Wat zijn goede vragen?

Al jouw vragen zijn goed! Het is logisch dat je niet alles weet. Stel dus gerust alle vragen die je hebt. Het is wel verstandig deze van tevoren op te schrijven, zodat je niets vergeet.

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.