Menu
Menu

Praktische zaken

Het inrichten van de babykamer

Wanneer moet je hiermee beginnen? Waar moet je op letten? En hoe kan je er een leuk kamertje van maken? Allemaal vragen die naar boven komen. Wij helpen je om te zorgen dat jullie babykamer super praktisch wordt, zodat je daarna los kunt gaan met de inrichting!

Wanneer?

Het lijkt misschien nog wat vroeg, toch is het verstandig om in week 20 alvast aan de slag te gaan met de inrichting van de babykamer. Nu heb je nog voldoende tijd om het kamertje goed te ventileren. Dit is nodig om alle gassen in de nieuwe spulletjes te laten verdampen. Deze gassen laat je verdampen door alles in elkaar te zetten, op te bouwen en vervolgens het kamertje een paar keer goed te verwarmen en te ventileren.

Waar moet je op letten?

Misschien heb je al een beeld in je hoofd over de kleuren die je wilt gebruiken en de stijl die je wilt toepassen. Superleuk om over na te denken, maar het is ook belangrijk dat je met een aantal praktische zaken rekening houdt.

  • Licht.

Zorg ervoor dat het licht in het kamertje niet te fel is. Een felle lamp is namelijk niet heel prettig wanneer je kindje net wakker is. Ook wanneer je je kindje naar bed brengt, kun je het beste gebruikmaken van een nachtlampje met zacht licht.

  • Comfortabele stoel.

Misschien denk je bij het inrichten van de babykamer niet als eerste aan een comfortabele stoel. Toch is het wel echt een element dat niet mag ontbreken. Lekker samen knuffelen, een boekje voorlezen of je kindje troosten in de nachtelijke uurtjes, een fijne stoel is daarom onmisbaar.

  • ‘Meegroeiende’ meubels.

Om te voorkomen dat je na een jaar allemaal nieuwe spulletjes voor de kinderkamer moet kopen, is het verstandig meubels te kopen die aanpasbaar zijn. Zorg bijvoorbeeld dat je een commode koopt die je later als ladekast kunt gebruiken of koop een meegroeiend bedje.

  • Temperatuur.

De perfecte temperatuur op de babykamer is tussen de 16 en 18 graden. Hang een thermostaat op zodat je dit in de gaten kunt houden. Je kindje heeft zijn lichaamstemperatuur nog niet onder controle. Daarom is het van belang dat het bedje niet dichtbij de verwarming of in de volle zon bij het raam staat.

  • Veiligheid.

Zorg dat je de luiers, schoonmaakdoekjes en al het andere dat je nodig hebt om je kindje te verzorgen, binnen handbereik van het aankleedkussen hebt. Zo verlies je je kindje geen seconde uit het oog.

Wanneer je deze praktische zaken in gedachten houdt, kun je verder helemaal losgaan met de schattige inrichting!

4 submarine Leestijd: 4 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.