Menu
Menu

Praktische zaken

Het geboortekaartje

Een geboortekaartje is iets bijzonders dat je waarschijnlijk je hele leven bewaart. Hebben jullie al nagedacht wat voor soort geboortekaartje jullie willen? Het is mogelijk je online te oriënteren of bij een drukker. Of misschien wil je zelf wat ontwerpen of is er iemand in je omgeving die dit kan.

Wanneer?

Begin op tijd! Je hoeft natuurlijk niet al in de eerste maand iets uit te kiezen, maar het is wel fijn als je hier rustig over na kunt denken en je kunt oriƫnteren. Welke stijl vinden jullie mooi? Willen jullie een foto toevoegen? Genoeg om over na te denken!

Drukker of internet?

Op internet zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te oriƫnteren. Maar sommigen vinden het fijn om de kaartjes ook fysiek te zien/te voelen. Een drukker heeft vaak een boek met verschillende geboortekaartjes in allerlei stijlen en voor elk budget. Vraag of je het boek even mee naar huis mag nemen, zodat jullie hier rustig naar kunnen kijken.

Tekst

Naast het nadenken over de stijl van het geboortekaartje, is het ook belangrijk om over de tekst na te denken. Willen jullie op de voorkant alleen de voornaam of ook de achternaam? Misschien willen jullie aan de binnenkant nog een gedichtje of een ander tekstje toevoegen. Daarnaast moet er ook wat praktische informatie op vermeld worden, zoals hoe laat jullie rusten, de geboortedatum, het gewicht, de lengte en jullie namen en adres. Zijn jullie tevreden met het resultaat? Bestel dan een proefdruk, zodat je goed kunt kijken of alles klopt en het helemaal naar jullie wens is.

Enveloppen vooraf bestellen

Zodra jullie kindje is geboren, wil je de geboortekaartjes natuurlijk zo snel mogelijk op de bus doen. Het is slim om de enveloppen al van tevoren te bestellen, om je op dat moment stress te besparen. Zo kun je deze alvast voorzien van postzegels en de adressen. Wanneer jullie kindje is geboren, hoeven jullie alleen nog maar de kaartjes in de enveloppen te doen, scheelt een hoop werk!

3 submarine Leestijd: 3 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.