Menu
Menu

Gezondheid

Extra zink tijdens de zwangerschap

Zink is een veelzijdig mineraal. Zo ondersteunt zink de conditie van de ogen, helpt het bij de opbouw van eiwitten, de groei en ontwikkeling van weefsel en draagt het bij aan de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen. Verder is zink goed voor je nagels, huid en haren. Bovendien helpt het de geest helder te houden en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem.

Extra tijdens de zwangerschap

Het Voedingscentrum raadt aan om tijdens je zwangerschap minimaal 9 mg zink te nemen en dit te verhogen naar 11 mg wanneer je met borstvoeding begint. Zink draagt namelijk bij aan de normale groei, een goed immuunsysteem en een goede neurologische ontwikkeling van je kindje.

Waar zit het in?

Je vindt zink in volle granen, noten, peulvruchten, vlees en eieren. Bovendien kun je ter aanvulling op je voeding kiezen voor een multivitamine zoals Compleet Zwanger van Davitamon. Deze multivitamine is een complete aanvulling op je voeding en speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder. Bovendien draagt het bij aan de ontwikkeling van je kindje.

KAG-nr: 24-1117-1759

1 submarine Leestijd: 1 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.