Menu
Menu

ervaringsverhalen

Het verhaal van... Roosmarijn

Ongeveer een jaar geleden deed ik voor de eerste keer mee aan Moeders voor Moeders. Helaas is deze zwangerschap uitgelopen op een miskraam. Momenteel ben ik weer zwanger en doe ik voor de tweede keer mee.

Ik heb het geluk dat ik vrij snel zwanger raak en geen medisch traject hoef te ondergaan. Maar ik heb wel mensen in mijn omgeving die niet makkelijk zwanger kunnen worden. Toen ik ontdekte dat Moeders voor Moeders een grondstof produceert voor medicijnen die meiden in mijn omgeving nodig hebben gehad en ik hier ook aan kon bijdragen, wilde ik dat zeker doen.

“Als het plassen in een kannetje is wat ik kan doen voor iemand anders die een enorm heftig proces moet doormaken, dan doe ik dat.”

Toen we erachter kwamen dat ik zwanger was, waren we heel blij. Natuurlijk zat er ook een beetje angst bij, omdat het hiervoor is misgegaan, maar de blijdschap overheerste zeker. Ook omdat we al twee gezonde jongens hebben en die zwangerschappen probleemloos zijn verlopen. Dit blije gevoel gun je iedereen. De belangrijkste reden voor mij om mee te doen aan Moeders voor Moeders is dan ook omdat ik andere vrouwen kan helpen. Doordat ik mensen heb in mijn omgeving die niet makkelijk zwanger kunnen worden, realiseer ik me des te meer hoe gezegend wij zijn dat het bij ons wel gemakkelijk gaat. Als plassen in een kannetje is wat ik kan doen voor iemand anders die een enorm heftig proces moet doormaken, dan doe ik dat.

Hoe bijzonder is het dat je een bijdrage kunt leveren aan het zwanger worden van andere vrouwen. Ik denk dat wanneer je zwanger of moeder bent, je pas echt beseft hoe speciaal dat gevoel is en dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar je gunt dit wel iedereen. Persoonlijk vind ik het plassen in een kannetje niet heel veel moeite. Soms moet ik even in de gaten houden dat ik boven naar de wc moet omdat daar het kannetje staat, maar het gaat me vrij gemakkelijk af. Het kost me misschien een minuutje extra bij elk toiletbezoek en als ik daarmee andere vrouwen kan helpen, dan doe ik dat graag.

3 submarine Leestijd: 3 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.