Menu
Menu

ervaringsverhalen

Het verhaal van... Narinda

Voordat we aan kinderen begonnen, werd mij in het ziekenhuis verteld dat ik moeilijk op de natuurlijke manier zwanger kon raken. Toch moet je het dan eerst zelf proberen. Na een half jaar was het, zonder ‘hulp’ van het ziekenhuis, raak: ik was zwanger! We waren super verrast en uiteraard heel blij.

“In het ziekenhuis werd mij verteld dat ik moeilijk op de natuurlijke manier zwanger kon raken. Momenteel ben ik zwanger van de tweede.”

Momenteel ben ik zwanger van ons tweede kindje. Na hetgeen ons in het ziekenhuis was verteld, hadden we niet verwacht dat het een tweede keer zo ‘gemakkelijk’ zou lukken. We wilden het langzaamaan gaan proberen, maar na een maand bleek ik al zwanger! Dat het gelijk raak was, was een grote verrassing. Bij deze zwangerschap neem ik deel aan Moeders voor Moeders. Ik vind het heel belangrijk om hieraan deel te nemen, omdat ik weet hoe het voelt als je wordt verteld dat je geen kinderen kunt krijgen. Ik weet dat er heel veel mensen zijn die niet zwanger kunnen worden. Wanneer je hier dan ondersteuning aan kunt bieden doe ik dat met alle liefde.

Via verschillende apps en via internet kwam ik in contact met Moeders voor Moeders. Ik werd nieuwsgierig en ging opzoeken wat het precies inhield. Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik eigenlijk te laat in contact met Moeders voor Moeders. Daarom wilde ik bij een volgende zwangerschap heel graag deelnemen, mocht het ons nog een keertje gegund zijn. Momenteel zit ik met mijn 9 weken zwangerschap middenin mijn deelname. Natuurlijk ben je er soms eventjes klaar mee. Helemaal omdat ik best veel last heb van misselijkheid. Gelukkig geeft mijn informatrice ook aan dat als het een dag niet gaat, dan gaat het niet. Je moet geen dingen doen tegen je gevoel in. Dus soms doe ik het een dagje niet en dan ga ik de volgende dag vrolijk door. Het is heel fijn dat er niet zo’n enorme druk op ligt. Je hebt lichamelijk ook genoeg aan jezelf. En natuurlijk wil je je steentje bijdragen, maar als het tegen mijn gevoel ingaat, sla ik een dagje over. En dat kan gelukkig ook gewoon.

“Je gunt je eigen geluk een ander ook.”

Ik raad het anderen zeker aan om deel te nemen aan Moeders voor Moeders. Je hoort best veel dat mensen geen kinderen kunnen krijgen. Je hoort het veel meer dan vroeger, waarschijnlijk ook omdat we er opener over zijn. Ik vind het zelf gewoon een enorm geschenk als je een kindje kan krijgen en dat gun ik iedereen. En als je met het doneren van je urine anderen kunt helpen, zie ik geen reden om het niet te doen. Je gunt je eigen geluk een ander ook.

4 submarine Leestijd: 4 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.