Menu
Menu

Tijdens de zwangerschap

Het hartje horen

Wanneer je voor het eerst het hartje van je kindje hoort is dat een heel bijzonder moment. Er groeit echt een klein mensje in je!

Met een doptone

Vanaf week 12 kun je het hartje horen kloppen door middel van een doptone. Dit is een apparaat waarmee de verloskundige naar het hartje van je kindje kan luisteren. Maar deze apparaten zijn ook voor thuis te verkrijgen. Een doptone werkt op basis van geluidsgolven die worden teruggekaatst wanneer ze geluiden opvangen. Echter is er niet bewezen dat het veelvoudig gebruikmaken van dit apparaat niet schadelijk is voor de baby. Het is heel fijn om zelf te bepalen wanneer jij naar het hartje wilt luisteren, maar mocht je graag een doptone willen, ga hier dan wel zorgvuldig mee om

Zelf luisteren

Met een beetje mazzel kunnen anderen vanaf week 25 het hartje van je kindje horen. Heel soms lukt dit als iemand zijn of haar oor op je buik legt, maar je kunt het ook proberen met een lege wc-rol. Belangrijk hierbij is dat de rol niet wordt vastgehouden. Het is soms even zoeken naar de juiste plek.

2 submarine Leestijd: 2 min.
Deel dit artikel op:

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.